Dit is Eindhoven

Eindhoven telt ongeveer 235.000 inwoners en is de vijfde grote stad van Nederland. De stad staat bekend om zijn technologie, design, sport en cultuur. Het is een leefbare stad waar 365 dagen per jaar wat te beleven is.

Stad met internationale allure
Eindhoven heeft een grote expatgemeenschap. Natuurlijk trekt de indrukwekkende hi-techindustrie in de regio kenniswerkers uit de hele wereld. Bovendien trekt de stad veel internationale studenten: de Technische Universiteit Eindhoven behoort tot de absolute wereldtop en ook de Design Academy trekt talent van ver over de grenzen. Verhuis je vanuit het buitenland naar Eindhoven? Dan moet je je binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk inschrijven bij de gemeente. In Eindhoven ben je welkom bij de daarvoor bestemde balie op het Inwonersplein. 

https://www.eindhoven.nl
https://www.eindhoven.nl/stad-en-wonen/verhuizen/verhuizen-binnen-of-naar-eindhoven

Licht, design en technologie
Sinds Philips zich in Eindhoven vestigde met de gloeilampenfabriek is de stad uitgegroeid tot de technologie- en designhoofdstad van Nederland. Eindhoven bruist van de creativiteit en innovatie. Jaarlijks zijn er evenementen zoals het jaarlijkse lichtfestival GLOW, de Dutch Design Week en de Dutch Technology Week die miljoenen bezoekers trekken. Bovendien heeft Eindhoven een gezellige binnenstad waar je goed kan winkelen, eten en uitgaan.

Lichtstad
Aan het begin van de vorige eeuw werd Eindhoven de lichtstad van Nederland genoemd vanwege de productie van lucifers en gloeilampen. Sinds 2006 wordt Eindhoven iedere november omgetoverd tot een kunstzinnig lichtparadijs dat jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

https://www.gloweindhoven.nl

Voetbalstad
Aan de rand van de binnenstad staat het Philips Stadion, de thuisbasis van voetbalclub PSV. Oorspronkelijk bestond het voetbalelftal uit werknemers van Philips, maar inmiddels behoren de Rood-Witten tot de traditionele Nederlandse top drie en scoren ze regelmatig in Europese topwedstrijden.

https://www.psv.nl

Cultuurstad
Eindhoven heeft een levendige eet- en uitgaanscultuur. In de binnenstad zijn talloze restaurants, cafés, bioscopen, muziekzalen en theaters te vinden. Daarnaast bruist het in Strijp-S – een innovatief cultuurcentrum op het voormalig bedrijventerrein van Philips. De oude Philipsfabrieken bieden hier plaats aan creatieve manieren van wonen en werken.

https://www.strijp-s.nl